MATERIALE & ȚESĂTURI

Modele tricotate cu două urzeli

Pique

Țesătură deasă de bumbac, mătase sau fibre sintetice, făcută cu două urzeli diferite, dintre care cea de la suprafață formează un desen (geometric) în relief. Legarea cu două urzeli este completată cu un fir de bază care asigură menţinerea dimensiunilor. Produsele sunt ideale pentru imprimare şi broderie. Ţesăturile sunt fabricate cu gramaje diferite (170 – 220 g/m2).
Exemplu: Pique Polo 200, Tricoul polo Cotton Heavy

Stofe

Stofa este un material format din două sau mai multe fire întreţesute perpendicular. Modele uzuale sunt: pânză, twill, satin.

Pânza

Ţesăturile de pânză sunt rezistente. Ele nu creează un model, sunt netede și potrivite pentru imprimare și broderie. Când firele sunt consolidate, noul material poată denumirea de Oxford. Produsele sunt fabricate din bumbac de calitate, poliester sau poliamida. Exemplu: pălării, sacoşe, cămăşi

Twill

Twill-ul este o stofă caracterizată prin țesătura în diagonală, înspicată. Ţesătura de twill este mai lejeră, călduroasă, moale şi mai elastică decât pânza, ideală pentru imprimare şi broderie.
Produsele sunt fabricate din bumbac de calitate, neted sau pieptănat, sau în amestec cu poliester
Exemplu: şepci, pălării, cozoroace

Frotir

Țesătură specială cu bucle, din bumbac de calitate (350 – 450 g/m2) foarte moale la atingere și cu o capacitate ridicată de absorbție datorită buclelor existente la nivelul ambelor părți.
Exemplu: prosoape, halat de baie

Materiale tricotate netede

Single Jersey

Material moale caracterizat prin coloane dendritice la exterior și arce pe partea interioară. Țesătura se întinde ușor și este moale la atingere. Firele utilizate au o influență majoră asupra calității materialului finit. Produsele Adler sunt fabricate din fire calitative cu structură inelară. Materialul este ideal pentru imprimare şi broderie. Produsele sunt fabricate în diferite gramaje (145 – 200 g/m2).
Exemplu: Tricoul Classic 160, V-neck 160, Heavy 200, Heavy V-neck 200, Colormix 200, Unisex Long Sleeve 180

Tricotaje SJ cu mode

Umplutură

Ţesătură care se întinde uşor, cu coloane dendritice pe partea din faţă şi arce pe partea din spate. Ţesătura este completată cu un fir de umplutură care este întrepătruns în urzeala din interior. Firul de umplutură creşte proprietatea de absorbţie şi rezistenţa materialului. Aceste tipuri de ţesături cu fir de umplutură se piaptănă pe zona interioară pentru a creşte izolarea termică. Ideal pentru inprimare şi broderie. Produsele sunt fabricate cu gramaje diferite (280 – 320 g/m2).
Exemplu: Hanorac de dama Viva

Fleece

Ţesătură flexibilă caracterizată prin suprafaţa foarte moale obţinută prin procesul de pieptănare, are proprietăţi de izolare fiind un material călduros. Are capacitatea de respirabilitate, şi împiedică trecerea vântului. Produsele sunt ideale pentru broderie. Materialul este fabricat cu diferite gramaje (280 – 360 g/m2).
Exemplu: 518 Vesta Next, 501 Jacheta de bărbaţi Fleece Jacket 280

Ţesături tricotate netede

Interlok

Țesătura Interlock este fabricată din două urzeli 1:1, dispuse în opoziție. Aceasta este mai flexibilă și mai densă, făcând astfel materialul moale la atingere, și este ideală pentru imprimare și broderie. Acest material combină în mod eficient confortul, calitatea și utilizările tehnice. Produsele au un gramaj de 150 g/m2.
Exemplu: Tricoul Fantasy